På fantastiska Barbados hittar du surf i världsklass. Varje dag. Njut av morgonkaffet på terassen medan du kollar in vågorna och funderar över var du ska surfa i dag.
Surfcampets egna strand

Barbados Surfcamp

Fantastiska vågor, magiska stränder, underbara människor och läskande romdrinkar. Ja, det är inte konstigt att vi valt Barbados som vinterdestination.

Den lilla ön är full av starka färger: azurblått hav, kritvit strand, klarblå himmel, smaragdgröna palmer och blommor i alla nyanser. Det är paradiset på jorden enligt öns invånare. Vi kan inte annat än instämma!

Skön island-vibe utlovas!

Softa Surfers Bay

Friends of Aloha har sitt camp på Barbados softa sydkust. Vi bor i huset som kallas för Amazing View med utsikt mot vårt favoritsurfspot Freights Bay. Huset ligger på mitt på stranden och vi paddlar ut utanför dörren. Inom gångavstånd når vi ett helt gäng fantastiska surfspots där vi glider fram på vågorna tillsammans med havssköldpaddorna.

Surfet

Barbados är den östligaste av alla öar i Karibien och Atlantens vågor rullar in mot sandstränderna året om. Variationen och närheten till surfspots och 27-gradigt vatten gör den lilla ön till en av världens bästa surfdestinationer. Mer om Barbados surfspots

För vem?

Passar dig som vill ha perfekta vågor i paradiset – från nybörjare till erfaren. Du vill surfa och hänga med andra sköna människor.

Vad ingår?

Boende i strandhuset med fläkt i alla sovrum. Frukost alla dagar. Sängkläder. Tillgång till ett stort urval av surfbrädor. Gratis wifi. Vi hämtar och lämnar er på flygplatsen.

Intresseanmälan

Maila till barbados@friendsofaloha.com eller ring 070-190 10 33 för mer information .

Följande ingår alltid:


Valfri ankomst- och hemresedag.

Vi hämtar och lämnar er
på flygplatsen.

Gratis internet.

Allt ingår.
Inga gömda kostnader.
Fun, sun and surf

Surf i världsklass

Precis i närheten av surfcampet finns välkända surfspots som South Point, Freights och Surfer's Point. Dessa ställen levererar nästan alltid, men om du vill prova andra spots så är avstånden små på Barbados. Ön är mindre än en tredjedel så stor som Öland. Vi har koll på spots, vågor och vind.

Surfställena ligger utspridda längs hela kustlinjen som värdefulla pärlor. Testa berömda Soup Bowl på den karga östkusten, Kelly Slater rankar den här vågen som topp tre i världen. Och han borde veta. Löjligt vackra Batts Rock är en annan favorit, eller surfa med havssköldpaddor på Freights eller ta en brant take-off på Mullins. Ja, vi kan fortsätta så här länge... Ofta är vi ensamma i vattnet.

Dröm dig bort med lite surfpics

Strandhuset har en charmigt chill atmosfär
med det bästa läget för surf på hela ön.
Strandhuset på stranden :)

Tre meter till havet

Friends of Alohas strandhus är luftig och smakfullt inrett i Karibisk stil och har alla bekvämligheter som stor lounge, fullt utrustat kök, takfläktar, internet, tv, dvd-spelare, böcker och mycket mer.
Freights surf spot

Surfet utanför dörren

Från balkongerna checkar vi surfet och som bonus får vi en magisk havsutsikt. Det är 10 min promenad längs havet till härliga Miami Beach och Oistins med restauranger och affärer.
Padda och Hanna
Barbados Beach Tower

happy-rhum-bartenders
helena-470
Så här tycker våra gäster
Frågor? Här kommer svaren

Intresseanmälan

Vi tar ännu inte emot bokningar för säsongen 2022/2023 men du kan maila till barbados@friendsofaloha.com eller ringa 070-190 10 33 för att skicka en intresseanmälan till oss.

Måste jag stanna exakt 10 dagar, två veckor eller tre veckor?

No no no, som Bob Marley sjunger. Det går bra att stanna 11, 16 eller 19 eller, ja ni fattar. Antal dagar väljer du själv, men kortaste perioden är 7 dagar. Ankomstdag är också det flexibelt. Vill du stanna en längre period så fixar vi ett bra pris.

Hur tar man sig enklast till Barbados?

Barbados ligger endast 7 timmars flygresa från London. Virgin Atlantic flyger direkt från London och Manchester. Condor flyger från Frankfurt. SAS och flera andra bolag flyger till både London och Frankfurt. Räkna med runt ca 7 - 8 000 kr för en biljett. Billiga flyg hittar du enkelt på flygresor.se. Kolla även in flygresor.com som visar flygbolagens aktuella kampanjer. Vill du ha hjälp av en resebyrå kontaktar du Mackda på Afro-Caribbean Travel tel 08-30 00 20, hon har järnkoll på det mesta. Ska du ta med egen bräda rekommenderas starkt att välja SAS och Virgin Atlantic, undvik British Airways då de i princip vägrar att ta med surfbrädor på planet.

Vad är det för väder på Barbados?

Karibien är känt för sitt behagliga klimat. Medeltemp i jan och feb är runt 28 grader dagtid. Några grader svalare på kvällen och natten. I vattnet är det varmt, ca 27 grader. Våtdräkt behövs aldrig.

Karibien är väl svindyrt? Hur mycket fickpengar behövs?

Den starka svenska kronan har gjort Karibien allt mer populärt. Öl, rom och färsk tonfisk är superbilligt. Annars ungefär som i Sverige. För de om vill lagar vi mat eller grillar tillsammans. Då blir maten billig. Det finns också många prisvärda restauranger.

Måste man ha surfat tidigare?

Nej, alla kan åka. Har du aldrig surfat tidigare tar du några lektioner för att snabbt komma igång. Barbados är grymt bra för både nybörjare och erfarna.

Behövs visum?

Nope, visum behövs ej om du har svenskt pass. Kontrollera här om du har annat medborgarskap. Obs! Passet måste vara giltigt 6 mån efter hemresedatum.

Vad behöver man ta med?

Det är bra att ha lite cash vid ankomst. På Barbados används två valutor, US Dollar och Barbadosdollar. Båda funkar exakt lika bra, man kan betala med båda valutorna överallt. Bankomat finns på flygplatsen men växla lite i förväg. Solen är stark, kom ihåg solkräm med hög faktor. Elkontakterna kräver en adapter, vi har ett gäng men det kan vara bra att ta med en egen reseadapter. Är du känslig för myggbett så ta med myggmedel från Sverige, bättre än de lokala varianterna. Sängkläder och handduk ingår. Ta med egen strandhandduk.